Atık Yağlardan Sabun Yaptık

Atık Yağlardan Sabun Yaptık

22.11.2022 167

Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi'nde yürütülen Çevre Dostu Okul Projesi kapsamında öğrenciler, kimya öğretmeni Hatice Kök ile birlikte yaptıkları çalışmalarda atık yağlardan sabun üretti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, öğrencileri ziyaret yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kimya öğretmeni Hatice Kök, öğrencilerle birlikte hem çevreyi korumak hem de atık yağları ekonomiye kazandırmak amacıyla sabun yapımında kullanmak istediklerini söyledi. İlçe Milli EğitimMüdürü Yusuf Tekdemir, öğrencileri tebrik ederken, yapılan çalışmayı da çevreci ve ekonomik döngü olması dolayısıyla çok güzel bulduğunu kaydetti. Yusuf Tekdemir, projeye destek vermek için ilçedeki okullarda da duyuru yaparak atık yağların toplanmasını sağlayacaklarını aktardı.  

Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi'nde yürütülen Çevre Dostu Okul Projesi kapsamında öğrenciler, kimya öğretmeni Hatice Kök ile birlikte yaptıkları çalışmalarda atık yağlardan sabun üretimi, yerel ve ulusal bazda ses getirdi.

https://www.haberturk.com/antalya-haberleri/29333598-lise-ogrencileri-atik-yaglardan-limon-portakal-ve-kekik-kokulu-sabun-uretti

https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/antalya/kumluca/atik-yaglardan-sabun-urettiler-6851540