Kutadgu Bilig Okumaları

26.12.2023 109

Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü himayelerinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılında başlatılan, tüm fen ve sosyal bilimler liselerimizin paydaşlığını yaptığı OKU-YORUM, YAZI-YORUM PROJESİ Kutadgu Bilig okumalarına kurumumuz da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Mehmet Ilgar GÜZEL ve İsmet ÇOBAN rehberliğinde, öğrencilerimiz Mehlika KOÇ, Ender TEPE, Esra DALKIRAN, Eylül Sahra BAYAR, Eylül Nisa EYVAZ ve Evrim BAŞEĞMEZ ile katılım göstererek çalışmalara başlamıştır.

Oluşturulan ekibimiz ile öncelikle eleştirel okumanın nasıl yapılması gerektiği üzerine bir eğitim gerçekleştirilmiştir. Devamında İslamiyet Etkisindeki Türk Edebiyatımızın ilk (alegorik-mesnevi-siyasetname) eseri özelliklerini taşıyan Kutadgu Bilig ve Yusuf Has Hacip hakkında muhtelif makalelerden bilgi edinilmiştir.

Okulumuz kütüphanesinde bulunan eserlerimiz öğrencilerimizin istifadesine sunulmuş ve eleştirel okuma sürecimiz başlatılmıştır. Evvelinde bireysel okuma yapan öğrencilerimiz, toplantılarımızda okudukları bölüm üzerine düşünce ve eleştirilerini dile getiriyorlar.

İçerisinde bulunduğumuz sınav sürecinin akabinde, üniversitemizden misafir edeceğimiz alanında uzman akademisyenimiz tarafından okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize Kutadgu Bilig ve Yusuf Has Hacip temalı bir söyleşi gerçekleştirilecektir.

Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi olarak tüm paydaşlarımıza çalışmalarında başarılar dileriz.

İsmet ÇOBAN

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni